Depressie is een reactie op aanhoudende stress

Depressie is een reactie op aanhoudende stress. Wanneer je lijdt aan een depressie kan dit gedurende een periode een grote invloed hebben op jouw leven.

Als je een depressie hebt kan dit betekenen dat je last kunt ondervinden van verschillende symptomen. Een bekend symptoom is een sobere stemming, maar ook het zichzelf isoleren, last hebben met doorslapen, angsten, concentratieproblemen, prikkelbaarder zijn dan normaal en minder genieten van dingen kunnen gepaard gaan met een depressie.

Depressie is een lichamelijk aandoening, daarom wordt depressie veelal ook op deze wijze behandeld. Medicatie kan mensen helpen door deze aandoening heen te komen en ervan te genezen. Toch zijn er nog veel misvattingen rondom de behandeling ervan en is het niet altijd gemakkelijk om de behandeling door te zetten.

In deze aflevering bespreekt dr. Festjens wat een depressie is en welke gevolgen dit kan hebben voor iemand.

Daarnaast zien we ook Giovanni aan het woord. Hij heeft ook last gehad van een depressie en heeft dit overwonnen door middel van de juiste medicatie. Hij verschaft de kijker inzicht hoe is het is om te leven en behandeld te worden voor een depressie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here