Antwerpenaar veroordeeld wegens dierenverwaarlozing

In augustus 2004 bezocht BLID op vraag van de politie van Houthalen – Helchteren een weide met schapen en runderen aan de Meerstraat. BLID diende klacht in tegen de 30-jarige eigenaar uit Antwerpen. Dinsdag werd de man door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld wegens dierenverwaarlozing.

In de zomer van 2004 constateerde BLID dat de eigenaar zijn runderen en schapen in Houthalen-Helchteren enorm verwaarloosde. Hij had de poten van twee runderen vastgebonden met koorden en de schapen werden niet op tijd geschoren waardoor ze lagen te puffen in de hoge temperaturen. De dieren kregen ook geen drinkwater. BLID zocht hulp voor de schapen en klopten aan bij het personeel van Domein Bokrijk en zij stonden onmiddellijk paraat om de schapen te scheren.

Dinsdag werd de eigenaar door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld. Hij kreeg een boete van 3.300 euro opgelegd en moet daarnaast ook nog 175 euro betalen aan de gemeente Houthalen-Helchteren opruimen van een kadaver. Hij kreeg ook een verbod om nog schapen of runderen te houden.

BLID is zeer tevreden met de uitspraak van de rechtbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here