De premier heeft met ontzetting kennis genomen van het verschrikkelijke ongeluk dat zich in Zwitserland heeft voorgedaan. Zijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers, hun ouders en al hun familieleden. De regering zet momenteel alles op alles om de familieleden van de betrokken slachtoffers zo goed mogelijk te informeren, in alle waardigheid. De regering treft ook alle voorbereidingen om hen ter plaatse te brengen en te begeleiden.

De Eerste Minister zal vandaag ook zelf naar Zwitserland gaan. Dit is een heel trieste dag voor heel België. Ter herinnering, een informatielijn van de politie van Vallis is beschibaar voor de families van de passagiers: 0041/848.112.117

N-VA betuigt diepste medeleven

Met ontsteltenis nam N-VA-voorzitter Bart De Wever deze ochtend kennis van het verschrikkelijke ongeval in Zwitserland met de Belgische autobus waarbij minstens 28 mensen, waarvan 22 kinderen, om het leven kwamen.

“Als vader van 4 jonge kinderen, ben ik diep getroffen door dit tragische nieuws. Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers – buschauffeurs, leraren en kinderen – en alle getroffen familieleden. Namens alle leden en mandatarissen van de N-VA betuig ik mijn diepste medeleven en steun”, aldus N-VA-voorzitter Bart De Wever.

“Dit ongeval laat niemand onberoerd binnen onze partij. Bij zoveel onmacht wordt politiek bedrijven even totaal irrelevant. Onze nationale mandatarissen zullen zich vandaag en de dagen die volgen op een nederige en serene manier van hun taak kwijten”, besluit Bart De Wever.

Alexander De Croo betuigt deelneming slachtoffers busongeval

Alexander De Croo biedt namens Open Vld zijn intense deelneming aan alle betrokkenen bij het dramatische busongeval in Zwitserland. “Op een dag als vandaag beseffen we meer dan ooit hoe relatief alles is en wat écht telt. Ik wil namens de Vlaamse liberalen onze intense deelneming betuigen aan alle getroffen ouders, leerkrachten en kinderen. We wensen ook de familie en vrienden van de slachtoffers heel veel sterkte en hopen dat zij steun vinden bij elkaar. Dit drama treft iedereen recht in het hart.”