Dierenbeul vermoordt hond op gruwelijke wijze te Sint-Lievens-Houtem

Tijdens een uiteengelopen ruzie tussen een jong koppel in Sint-Lievens-Houtem, zijn in januari de stoppen doorgeslagen bij een jonge man. Na een hevige ruzie met zijn vriendin koelde de jongeling zijn woede op een oud blind hondje, die bij het koppel verbleef. Hij greep het hondje bij de staart en klopte het enkele malen tegen de bench, tot de afdruk van het lichaam in de bench zichtbaar was. Om het daarna op de grond te gooien.

Het zieltogend hondje, dat wellicht onder zware shock, zijn behoefte aan het doen was, werd terug bij de staart gegrepen en het nog enkele keren tegen een muur te kloppen, tot het bloed uit het hoofd spatte. De geweldenaar twijfelde daarna of hij het dier levend zou begraven of niet, om het dan een genadeslag te geven met een tuinschop. De vriendin kon vluchten, met nog een andere aanwezige hond. Het voorval was ons eind januari al bekend en we gekregen het verhaal uit betrouwbare bron.

Het voorval was al eerder te lezen via de facebook pagina van BLID, waarop heel veel reacties werden gepost. Uiteindelijk heeft BLID klacht ingediend met burgerlijke partijstelling bij de onderzoekrechter in Oudenaarde. Om het onderzoek niet te schaden, hebben we enige tijd gewacht, om onze aanpak tegenover deze zware agressie, op een weerloos dier kenbaar te maken. www.blid.be

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here