Ontslag Anderlechtse leraar wegens racisme

Een leraar uit het Koninklijk Atheneum van Anderlecht is ontslagen wegens het feit dat hij een "racistisch mopje" via internet aan enkele vrienden heeft verspreid. De leraar in kwestie mocht kiezen : ofwel ontslagen worden, ofwel zelf ontslag nemen. De man koos voor het laatste.

Het tot ontslag dwingen van de leraar staat niet in verhouding tot het gepleegde "feit". De precedentwaarde van dit gedwongen ontslag mag men niet onderschatten. Door al te snel en al te gemakkelijk met racismebeschuldigingen uit te pakken ondermijnt men in scholen met grote allochtonenconcentraties de positie van het lerarenkorps. Het doorsturen van een "racistisch mopje" via het internet is misschien niet gepast, maar een leraar dwingen tot ontslag zet de poort wagenwijd open voor zogenaamde racismebeschuldigingen allerhande.

Door op een repressieve manier alles en iedereen die de spot drijft of kritiek heeft op de multiculturele samenleving te sanctioneren, te beboeten of voor een rechtbank te slepen, wakkert men het racisme eerder aan dat het te bestrijden schrijft Bart Debie van het VL-Belang in een persmededeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here