Resultaten grootschalige WODCA-controle van 10-11 maart 2012

Vannacht had in de provincie Antwerpen een extra grootschalige WODCA-actie plaats waaraan 351 politiemensen deelnamen. Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van de actie.

Controleplaatsen
De lokale en federale politie voerden controles uit op meer dan 50 plaatsen in de provincie Antwerpen.

Resultaten WODCA-snelheidscontroles
Er werden 5.655 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 348 te snel (6,2%).

Resultaten WODCA-alcoholcontroles
Er werden 8.105 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole en er werd bij 7.459 bestuurders een ademtest afgenomen. 374 tests (5%) waren positief 232 tests zaten zelfs boven 0,8 promille. Op te merken valt dat deze controles hoofdzakelijk a-selectief gebeuren, dat betekent dat iedereen een ademtest wordt opgelegd die de controle passeert.

Resultaten WODCA-drugscontroles
Er werden 32 bestuurders gecontroleerd in het kader van de drugscontrole. Van de 23 waarvan een speekseltest werd afgenomen, werden 7 bestuurders positief bevonden en dienden een bloedproef te ondergaan.

Ingetrokken rijbewijzen
80 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Ongevallen
22.14. te Lier , Florent Van Cauwenberghstraat. Er is een voertuig tegen een taxi gereden en deze is verder gereden. . Aanrijder is nadien toch toegekomen.

00.43. te Antwerpen, Italielei: aanrijding tegen een paal van een verkeerslicht – veel schade aan het verkeerslicht. Bestuurder is gaan lopen maar kon onderschept worden en heeft positief geblazen.

02.27. Sint-Katelijne-Waver, Berlaarbaan 360: door een WODCA ploeg werd een voertuig in de gracht aangetroffen. Geen bestuurder aanwezig.

05.38.te Mol – Ezaart 40 – personenwagen tegen de gevel van een appartement gereden.

Specifieke voorvallen
Het dispositief van de PZ Neteland werd omstreeks 22.24. opgebroken voor een bijstand aan de interventieploegen die werden opgeroepen naar de sporthal van Bloso te Herentals. In deze sporthal vond het BK Korfbal plaats en daar had 5 min voor aanvang van de wedstrijd een toeschouwer bengaals vuur ontstoken. Er vielen een 5 lichtgewonden die werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 23.13. is er in Edegem, Ing David Hansenstraat een geseind voertuig met 3 inzittenden klem gereden. De inzittenden zijn allen gevlucht in de omgeving. Er werd een speurhond vanuit de PZ Neteland ter plaatse gestuurd en de helicopter werd ingezet. Dit echter zonder resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here