Steun en bescherming van Congolese zwangere vrouwen

AZ Maria Middelares · Sint-Jozef (Gent) steunt sinds 2004 een zusterziekenhuis in Katako-Kombe (D.R. Congo). De campagne kadert in het 'Ziekenhuis voor Ziekenhuis'-project van de ngo Memisa. Het ziekenhuis wil zo zijn steentje bijdragen in de wederopbouw van de Congolese basisgezondheidszorg. Dit jaar staat de bescherming van de zwangere vrouw centraal. De campagne in het ziekenhuis loopt van 21 tot en met 27 november. Naast infosessies en een infostand voor patiënten, bezoekers en personeel worden fair trade chocolade en Afrikaans getinte verjaardagskalenders verkocht. De opbrengst is voorzien voor de aankoop van een sterilisatietoestel en de elektrificatie van het ziekenhuis.

Elke minuut sterft een moeder ten gevolge van verwikkelingen bij zwangerschap of bevalling. 99% woont in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. De doodsoorzaken zijn bekend: bloedingen (25%), infecties (15%), abortus (13%), bloeddrukproblemen (13%) en moeilijke bevallingen (7%). Samen met 10 Belgische ziekenhuizen probeert de ngo Memisa hierin verandering te brengen. Zo ook het ziekenhuis Maria Middelares · Sint-Jozef!

Dr. Kluyskens, hartspecialist in het ziekenhuis Maria Middelares · Sint-Jozef en voortrekker van dit project, confronteert patiënten, bezoekers en personeel via infosessies aan de hand van dia's, ervaringen ter plaatse opgedaan, cijfers,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here