STEEDS MEER BELGEN HEBBEN TOEGANG TOT INTERNET

In 2011 had 77% van de huishoudens internettoegang, meestal via breedband. Dat blijkt uit de resultaten van de ICT‐enquête van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie uit 2011 bij bijna 6.000 Belgen.

De meerderheid van de Belgische internetgebruikers (gebruikers die de laatste drie maanden op internet hebben gesurft) surft dagelijks (79%) of minstens een keer per week (95%). Alle leeftijden gebruiken internet vooral om te communiceren (95%) en om informatie te zoeken (88%). Hoe ze dat doen, verschilt soms van de ene generatie tot de  andere.  Hoewel  alle  internetgebruikers  e‐mails  versturen  (91%),  verklaart  77%  van  de  jonge  generatie internetgebruikers dat ze de laatste drie maanden op sociale netwerken actief zijn geweest. Het gemiddelde bij 16‐ 74 jarigen bedraagt slechts 48% en bij 65‐74 jarigen daalt het zelfs tot 14%.

Mobiel  internet  wint  steeds  meer  terrein:  45%  van  de  internetgebruikers  heeft  de  laatste  drie  maanden  mobiel gesurft. De opkomst van de smartphone speelt daarbij zeker een rol: 21% gebruikt een smartphone om “mobiel” te surfen. De tijd dat je alleen thuis of op het werk surfte, is dus voorbij.

In dit bericht betekent de term internetgebruikers: een persoon die het internet gebruikt heeft tijdens de laatste drie maanden.

Bron: http://statbel.fgov.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here