Vlaamse begroting spaart economie in grote mate

UNIZO is tevreden met de Vlaamse begroting in evenwicht zoals ze nu voorligt. De Vlaamse regering is vooral ingegaan op besparingen aan de uitgavenkant. “Dat is positief, op die manier blijft de economie in belangrijke mate gespaard,” verduidelijkt UNIZO. Volgens de ondernemersorganisatie zou de federale overheid hieraan een voorbeeld kunnen en moeten nemen.

UNIZO prijst ook de realiteitszin van deze begroting; zo wordt de niet dringende kindpremie voorlopig uitgesteld en leveren de ministers 2% van hun loon in. “Eigenlijk is dat laatste zelfs een soort van indexsprong,” besluit UNIZO hoopvol.

1 REACTIE

  1. De reden dat dit wel in Vlaanderen kan maar niet in België en zeker niet in Wallonië is simpel. De MR van Didier Reynders is linkser dan de SP-a in Vlaanderen. Heel Wallonië is donkerrood gekleurd. Voor al voorstellen die geldverspilling en bezuiniging aan banden legt hebben ze wel veto’s en Madammen en Meneren “Non, jamais”. Diegenen die voor de crisis en besparingen moeten betalen zijn “de rijken”. Maar wie zijn volgens hen dan die rijken? Dat zijn 1ste de Vlamingen en 2de alle werkende mensen die een beetje meer dan het minimum loon verdienen. Volledig akkoord als ze de excessen en waanzinnige bonussen willen afschaffen, maar dat blijkt nu net te moeilijk, dat kunnen ze blijkbaar niet. En reken maar dat een inlevering van 2% op hun eigen loon, zoals bij de Vlaamse ministers ook op een “Non” zal worden onthaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here