Kris Peeters en Wim Oosterlinck lanceren Visual Radio op eigen tv-kanaal

Morgenochtend live vanuit Hollywood
Vandaag om 17.00 startte Q-music met een nieuw concept: Visual Radio. Tijdens Wim Oosterlinck Showtime kwam Minister-president Kris Peeters langs om met een druk op de rode knop het startschot te geven voor Visual Radio. Ook Linda Mertens van Milk Inc. kwam langs om als eerste nummer ‘The Sun Always Shines on TV’ live te brengen in de studio.

Vanaf nu is Q-music de eerste radiozender die 24/24 live te bekijken is via een eigen kanaal: op digitale tv van Telenet op kanaal 39, maar ook via de Q-app én op Q-music.be.

Live vanuit Hollywood

Ook Ornelis & Rogiers Showtime is morgenochtend live te volgen vanuit Los Angeles. Sven, Kürt en Wine presenteren de hele week vanuit de Hollywood Hills. Maanden geleden hadden ze al de belofte gemaakt aan Matthias Schoenaerts en Michaël R. Roskam: als Rundskop genomineerd werd voor een Oscar, dan gingen Sven en Kürt hem mee ophalen. Tot en met Oscarnacht maken ze hun ochtendshow zes dagen lang live vanuit Hollywood.

Visual Radio

Visual Radio is een volledig nieuw medium waarbij woord, muziek, beeld en social media met elkaar verbonden worden op één scherm. Alles wat op radio gebeurt wordt verrijkt met beeld. Foto’s, filmfragmenten, videoclips of youtube-beelden waar de dj’s het over hebben worden simultaan in beeld gebracht. Uiteraard kunnen kijkers ook de Q-dj’s aan het werk zien en kunnen ze volgen hoe ze skypen met artiesten, gasten en luisteraars tijdens hun programma.

Alle twitterupdates van de dj’s en artiesten, maar ook belangrijk muzieknieuws zullen tijdens de uitzendingen te zien zijn op het digitale kanaal. Daarnaast krijgen kijkers extra informatie over weer, verkeer, vallende sterren en acties van Q-music in beeld. Ook alle showcases, Qubes, slaapkamerconcerten en studio-optredens zijn vanaf nu volledig live te volgen.

Visual Radio via digitale tv van Telenet op Kanaal 39, via de Q-app én via Q-music.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here