Fiscus verkoopt in beslag genomen paarden

LAARNE – De dierenartsen van de inspectiedienst van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu hebben op 28 oktober drie paarden en een pony in beslag genomen in Laarne. De eigenaar was sinds september herhaaldelijk aangemaand zijn dieren beter te verzorgen. Daarop verhuisde hij de paarden naar een andere weide, maar dat zorgde niet voor enige verbetering.

De weide was totaal verwaarloosd en niet geschikt als voedselbron. Er waren evenmin sporen van bijvoedering te vinden. Ook de drinkwatervoorziening was wettelijk niet in orde en de omheining was een gevaar voor de veiligheid van de dieren. De inspecteurs volgden de toestand van de paarden de hele tijd op. Toen bleek dat de eigenaar de opgelegde maatregelen niet of onvoldoende uitvoerde, namen ze de dieren in beslag.

De dienst bevoegd voor dierenwelzijn heeft nu besloten in overleg met de Administratie van Registratie, Kadaster en Domeinen van de FOD Financiën om de drie paarden en de pony te verkopen. Het gaat om een volwassen jonge hengst (4 jaar), een volwassen merrie (8-10 jaar, drachtig), een merrieveulen (3 maanden) en een grote ponymerrie (1,5 tot 2 jaar, mogelijk drachtig). De paarden zijn op afspraak te bezichtigen in The Old Horse's Lodge.

Foto's van de dieren staan op de website van de FOD Financiën fiscus.fgov.be/interfpatrnl/default.htm : verkoop op 25 november aangekondigd in de rubriek "verkoop van roerende goederen").

Geïnteresseerden kunnen schriftelijk op de paarden bieden. Deze biedingen moeten uiterlijk op 25 november binnen zijn op het kantoor der domeinen en penale boeten, R.A.C. 't Saske, Sint-Rochusstraat 63 in 9200 Dendermonde.

Bezichtigen paarden: The Old Horse's Lodge
Mellestraat 2
9070 Laarne
Tel.: 09 230 45 58 of 0479 62 71 14 (telefonische afspraak)

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/paarden001.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here