Twee Aalsterse jongeren verkozen in de jeugdraad

Zaterdag 13 november vond in Gent het verkiezingscongres 'Klets!' van de Vlaamse Jeugdraad plaats. Bij de 25 verkozenen zijn er 2 Aalsterse jongeren. De Jeugdraad van Aalst reageert dan ook heel enthousiast. "Het is een duidelijk signaal dat Aalsterse jongeren weten wat ze willen", vertelt Robby Van den Eede. "Het toont aan dat het jongeren zijn die niet aan de kant blijven staan. Ze nemen graag initiatief, zijn actief in vele verenigingen en zitten vol creatieve ideeën."

De Vlaamse Jeugdraad adviseert de Vlaamse regering over alles waar kinderen, jongeren en het jeugdwerk belang aan hechten. Vlaamse ministers vragen advies aan de Vlaamse Jeugdraad over alle mogelijke beslissingen die een impact kunnen hebben op jong-Vlaanderen. De Vlaamse Jeugdraad telt 25 verkozenen die 3 jaar het Vlaamse Jeugd(werk)beleid ondersteunen.

Aalsterse voil janetten?

Sam Van de Putte (20), zal voor Wel Jong Niet Hetero zetelen. 15 van de 25 verkozenen vertegenwoordigen immers het landelijke jeugdwerk. "Omdat ik al 3 jaar in de Vlaamse Jeugdraad zetel als individuele jongere, heb ik al een mooie ervaring met enkele belangrijk jeugdwerkthema's. Ik volg graag actuele zaken op die belangrijk zijn voor jongeren", zegt Sam. "Dat de billijke vergoeding nu door de Vlaamse Overheid zal betaald worden, is een pluim naar de jarenlange inzet van jongeren en in het bijzonder de Jeugdraad".

Ramses Buekens (21) zit net als Sam al jaren in de Aalsterse Jeugdraad en is er ook bestuurder. Hij was erg actief bij de Aalsters holebi-jongerengroep Liever Spruitjes en vindt nu uitdagingen bij Uit De Kast, een radioprogramma voor jonge holebi's. " Ik ben al jaren actief op het lokale vlak. Nu ik in de Vlaamse Jeugdraad zit denk ik meer impact te hebben op beslissingen die op een hoger, namelijk het Vlaamse niveau, genomen worden. Het wordt alleszins een geweldige uitdaging!" vertelt een enthousiaste Ramses.

meer informatie:

www.vlaamsejeugdraad.bewww.weljongniethetero.bewww.jeugdaalst.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/samvdp.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/ramsesb.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here