Vlaams Belang eist onmiddellijk ontslag van Emir Kir

Het Vlaams belang laat weten in een persbericht dat ze het onslag eist van Emir Kir. Het hoe en waarom lees je in dit persbericht van dinsdag 15 nov. Het Vlaams Belang had in het verleden reeds aangeklaagd dat Brussels Staatssecretaris Emir Kir (PS) een notoir negationist is, die de Turkse genocide op de christelijke Armeniërs staalhard ontkent.

Kir diende enige tijd geleden klacht in tegen twee journalisten die hetzelfde verhaal brachten op hun website. Ze noemden Kir een negationist en een leugenaar (zijn CV vermeldt dat hij een licentiaatsdiploma heeft, terwijl dit helemaal niét het geval is !). Kir beschuldigde de twee van laster. Gisteren kreeg Kir van de rechter echter het deksel op de neus. De rechter gaf te kennen dat er van laster geen sprake kan zijn, net omdat Kir wel degelijk een negationist en een leugenaar is.

Op 29 mei 2004 werd in Brussel een manifestatie georganiseerd waar Staatssecretaris Kir op de eerste rij meeliep. De manifestanten riepen slogans tegen het "imperialistische complot" dat de Armeense genocide zou hebben verzonnen, en riepen op om het monument van de Armeense genocide in Elsene te vernielen.

Wat betreft het licentiaatsdiploma dat Kir op zijn CV zette: Kir beschikt enkel over een kandidatuursdiploma in de Politieke Wetenschappen (Richting Internationale Betrekkingen) aan de Université Libre de Bruxelles (1987- 1989). Tot voor kort stond op de webstek van de PS echter nog steeds dat Kir een licentiaatsdiploma zou bezitten.

Wij herinneren even aan de affaire Temsamani. Na haar benoeming als Staatssecretaris vermeldde haar biografie dat ze een diploma Handelswetenschappen had gehaald, terwijl ze in feite enkel een diploma middelbaar onderwijs op zak had. Temsamani diende hiervoor ontslag te nemen als Staatssecretaris.

Het 'geval Kir' is echter nog een stapje erger. Hij loog niet alleen over zijn diploma, hij is daarenboven ook nog eens een negationist, en dus zeker strafbaar. Dat zijn niet meer alleen onze woorden, maar ook die van de rechtbank. Daarom eist het Vlaams Belang het onmiddellijke ontslag van Emir Kir als Brussels Staatssecretaris. Kir nog langer weerhouden als Staatssecretaris brengt de reputatie van de politieke instellingen ernstig in het gedrang. Het is tevens een ideaal moment voor de PS om te laten zien dat ze haar zogenaamde strijd tegen extremisme en onverdraagzaamheid wel degelijk ernstig neemt, door de eigen stal uit te mesten. Het Vlaams Belang zal vrijdag alvast de Brusselse minister-president terzake interpelleren.

Persmededeling Vlaams Belang
Frédéric Erens
Brussels Volksvertegenwoordiger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here