Dom Bontje verkiezing van start!

Ieder land zijn eigen Domme Bontjes, ook in België. Werd prinses Maxima in Nederland vorig jaar nog uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar, ook in België hebben we genoeg Domme Bontjes, gaande van prinsesjes van Koninklijke Bloede tot omhooggevallen ex-Miss-en zegt de woordvoerder van Bite Back. Domme Bontjes vallen op omdat ze ongegeneerd reclame maken voor de wrede bontindustrie door echt bont te dragen of te showen. Internationale Domme Bontjes zoals Paris Hilton, Beyoncé, Kate Moss, Snoop Doggy Dog en Jennifer Lopez kenden we al. Maar weet het grote publiek dat we ook hier met het grootste gemak een blik Domme Belgische Bontjes kunnen opentrekken? Aldus de woordvoerder.

Volgens Bite Back zijn domme Bontjes zijn niet weg te slaan uit de Belgische showbizzwereld. Ze hunkeren naar aandacht. De bladen staan er vol mee. Met een echt bontje val je natuurlijk nog extra op bij echte dierenvrienden. Laten we de Domme Bontjes belonen met de nominatie voor Dom Bontje 2005. Staat leuk op hun CV. Ze verdienen het.

Geef toe: ze hebben de nodige moeite gedaan om op te vallen. Domme Bontjes lopen rond in een vest met bontrandjes van anaal geëlektrocuteerde vossen, een jas van vergaste nertsenvelletjes of een bodywarmer van jonge konijntjes van wie de nek werd gebroken. Moordende Mode. En miljoenen dieren betalen hiervoor de hoogste prijs, namelijk met hun leven. De pronkzucht van de Domme Bontjes wint het helaas van het dierenleed.

Dierenrechtenorganisatie Bite Back is minder blij met Domme Bontjes, juist omdat ze een voorbeeldfunctie hebben voor veel mensen. Ze geven – ten onrechte – het signaal dat bont in is. Maar bont is en blijft bij het grote publiek echter 'not done'.

De dieren kunnen Domme Bontjes missen als kiespijn. Het leven op de bontboerderijen is allesbehalve glitter en glamour. Miljoenen dieren zoals konijnen, vossen, chinchilla's, wasbeerhonden en nertsen spenderen hun korte leven in krappe draadgazen kooien om na een aantal maanden gedood te worden door middel van elektrocutie, vergassing, vergiftiging of door hun nek te breken. Ook worden er dieren in het wild gevangen met wrede, pijnlijke wildklemmen en vervolgens gedood door de laatste levensadem uit de dieren te persen door op hun borstkas en kop te stampen of door hun de nek om te wringen. Of door hen zonder klem, maar wel met knuppels, de kop in te slaan.

Daarom geeft Bite Back vandaag de aftrap van de Dom Bontje 2005 Verkiezing. Niet voor niets in november, dit is immers de maand waarin de meeste nertsen vergast worden voor hun vacht.

Op de speciale bontwebsite van dierenrechtenorganisatie Bite Back www.bontvrij.be kan het publiek tot 10 december stemmen op de Domme Bontjes. Ook kan men een eigen nominatie toevoegen aan de bestaande genomineerden. De tien genomineerden werden door Bite Back geselecteerd na bontmeldingen van verontruste dierenvrienden.

Bite Back zal aan de winnares van de Domme Bontje 2005 Verkiezing de Gouden Wildklem overhandigen.

En de nominaties zijn:

Véronique De Kock: is omroepster bij VT4 en de muze van enkele Belgische (bont)modehuizen. Bijna wekelijks siert zij de Belgische reclamebladen met een andere creatie met dode dieren aan haar lijf. Brengt ook een eigen kledinglijn met bont op de markt. We vragen ons af of Véronique haar bekende schrikoogjes ook kan opzetten indien ze geconfronteerd zou worden met een anale elektrocutie van een prachtige vos? We vrezen van niet, omdat ze naar eigen zeggen 'niet zo veel heeft met beesten.' Nu, wij hebben niet veel met Véronique. Wat ons betreft: met stip genoteerd!

Joke van de Velde: Deze ex-Miss België draagt, wanneer ze voor de gelegenheid eens kleren draagt, graag bont. Op modeshows maar ook in de bladen draait Joke haar hand niet om voor een bontje meer of minder. Weekblad Story plaatste een foto van Joke waarin ze schitterde in dode dierenvellen. We weten natuurlijk best dat Joke graag in de belangstelling staat, maar of ze ook zo graag met een levend gevilde Bunny op de foto gaat, valt natuurlijk te bezien.

Ellen Petri: maakt ook graag reclame voor winkels die bont verkopen. Dikke vriendinnen met Véronique, dus voor een fotoshoot met bont zijn ze nooit ver uit mekaars buurt. Ellen kennen we vooral van haar modellenwerk en haar naaktreportages. Benieuwd of ze in plaats van een pikante 'beaver-shot' ook eens naar Amerika wil om daar de verdrinkingsdood te filmen van een prachtige wilde bever die met een gruwelijke wildklem voor de mode werd gevangen?

Kelly Pfaff: We kennen haar vooral als 'De Dochter Van' en van de Pfaff-familie. Heeft er geen moeite mee om bont te showen bij modeshows. Naast bevallig door het tv-beeld huppelen is Kelly graag in de weer als visagiste voor een bekend magazine. Als ze toch lekker bezig is met verven … de rode kleur van bloed ontbreekt nooit aan het palet van de veelzijdige bontindustrie. Eens kijken welk deuntje manlief, zanger en dierenvriend Sam Goris zou zingen bij beelden van een nest jonge vosjes die verweesd achterblijven omdat moeder vos met een wildklem door bontjagers naar een andere wereld werd geholpen?

Tanja Dexters: deze stoeipoes probeert het tegenwoordig ook als zangeres. Dit is helaas niet de enige valse noot die ze ooit liet vallen: onlangs poseerde ze ook in een bontjasje in een nationale krant. Ze houdt van avontuur en enorm veel van honden en katten. Maar ook honden en katten sterven met miljoenen voor de bontindustrie! De honden en katten danken jou, Tanja, voor je steun aan deze industrie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here