Technotronic: Pump up the jam

In 1989 stond gans de wereld te dansen op de muziek van de Belgische formatie 'Technotronic'. Met 'Pump up the jam' heeft de groep van producer Jo Bogaert en zangeres Manuele Kamosi een absolute wereldhit afgeleverd. Het nummer stond op # 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en op # 2 in de officiële UK Charts. In Engeland alleen al zijn er meer dan 450.000 singles van 'Pump up the jam' over de toonbank gegaan. Ruim 15 jaar na het eerste wereldsucces is het de hoogste tijd om 'Pump up the jam' nieuw leven in te blazen.

De voorbije zomermaanden was er slechts één muziektrack waarover en luidop gesproken werd op het warme, tropische Ibiza: D.O.N.S. Feat Technotronic 'Pump up the jam'. Het nummer, gemaakt door het D.O.N.S. duo werd de meest gedraaide track, hét gespreksonderwerp op Rotterdam Dance Event en de populaire 'Popcomm' muziekbeurs van dit najaar.

Het prestigieuze Ministry Of Sound Label bracht vorige week de single 'Pump up the jam' uit in Engeland en het resultaat is een keurige TOP 20 positie in de UK CHARTS. De playlist van Judge Jules en Pete Tong (BBC Radio 1) heeft D.O.N.S. Feat Techontroic met 'Pump up the jam' op de playlist gezet, in hoge snelheid.

Misschien toch ook wat toelichting geven over D.O.N.S. Het is de omschrijving van het samenwerkende duo Ollie Goedlicke en Frank Sieben. Zij zijn niet alleen een populair remix-duo, ze scoorden ook heel wat succes in binnen- en buitenland. Het hardcore nummer 'Phat Bass' van de Warp Brothers is ook gemaakt door Ollie Goedlicke. Hij is namelijk één van de twee Wrap Brothers.

Ook ons land mag zich langzaam maar zeker opwarmen voor het nieuwe leven van 'Pump up the jam'. De Kurd Maverick Radio edit werd als singletrack gebruikt voor D.O.N.S. Feat Technotronic en 'Pump up the jam'. Voor de vocals van deze sterke hitsingle zorgt nog steeds Manuele Kamosi en na de Ibiza- en Miami Winter conference hype is het dus de hoogste tijd om ook in ons land voor hitparadevuurwerk te zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here