Medeoprichter Child Focus verkozen tot voorzitter ICMEC

Daniel Cardon de Lichtbuer, voorzitter van de Raad van Bestuur en medeoprichter van Child Focus, tot voorzitter benoemd van het International Center for missing and Exploited Children. Op 28 oktober 2005 werd Daniel Cardon de Lichtbuer voor drie jaar verkozen tot voorzitter van het International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC). ICMEC is gevestigd in Washington en verenigt de acties van Amerikaanse en Europese organisaties die zich inzetten voor een missie die gelijkaardig is aan die van Child Focus.

Daniel Cardon de Lichtbuer volgt Arnold Burns op, de voormalige vice-minister van Justitie van de Verenigde Staten, die ICMEC van bij de oprichting in 1999 heeft voorgezeten.

Dat een Belg een Amerikaan opvolgt is niet toevallig: momenteel zijn Child Focus en zijn Amerikaanse tegenhanger, het National Centre for missing and Exploited Children, wereldwijd de enige twee organisaties die volledig operationeel zijn in de strijd tegen de fenomenen van verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen. Sinds 2001 bestaat de belangrijkste taak van de Europese Federatie voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen eruit haar 19 leden te helpen om eenzelfde operationele vorm aan te nemen als hun twee Belgische en Amerikaanse equivalenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here