Welkom op het Oordegems eiland!

Het is zover. Zaterdag 12 november wordt de spoorwegbrug aan de Ouden Heirweg afgebroken. Maandenlang worden wij afgesloten van het Oordegems dorpscentrum. Veel mensen worden gescheiden van vrienden en buren. Buurtbezoekjes zullen niet meer vanzelfsprekend zijn. Een brave huisvader wordt de genegenheid van zijn lieftallige schoonmoeder abrupt ontzegd. Tweelingzussen worden met luid kraangeweld uit elkaar gerukt. Gans de winter gaan we de Oordegemse klokken horen luiden maar we geraken nooit tijdig de kerk in.

Geruime tijd zal ook onze sportiviteit op de proef gesteld worden. Diegenen die van hoogtevrees gespaard blijven kunnen een tochtje over de voetgangersbrug wagen. Voor ouderen mensen, zieken en zwangere vrouwen is deze klimpartij niet weggelegd. Met de winter voor de deur staan zij dus niet alleen figuurlijk in de kou.

Wie niet over een terreinwagen beschikt riskeert zich onherroepelijk vast te rijden in de verharde(?), landelijke, goedverlichte(?) karrenwegeltjes. Wie weet krijgen wij van de gemeente Lede, naast de stookoliebon van de overheid, een omleiding- of schokdemperbon. Warm begrip in deze barre tijden is altijd welkom.

Om het leed van deze minder heuglijke gebeurtenis in ons leven een beetje te verzachten zoeken we steun bij elkaar. Zaterdagavond om 19.00u nemen we afscheid van het dorpscentrum van Oordegem. We zeggen met tranen in de ogen vaarwel aan den overkant. Daarna trekken we ons terug op ons eiland. We houden een stille fakkeltocht over de voetgangersbrug maar in gedachte denken we aan de verantwoordelijken die het allemaal zover lieten komen.

We komen samen in de verwarmde tent aan de Ouden Heirweg nr.50. Deze infrastructuur wordt belangeloos geschonken door een medelevend burger van de Grote Steenweg. Van daaruit volgen we de afbraakwerken. Een natje en een droogje zal ons deze avond en nacht ook sterken. De slaap zullen we door het aanhoudend kraangebulder toch amper kunnen vatten. Wil je er ook bij zijn kom dan gerust eens een kijkje nemen. Als je ons een traantje ziet wegpinken, steun ons! Een schouderklopje doet altijd deugd.

Tot zaterdag, de buurt Ouden Heirweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here