Doping terugbetaald

sorry, maar ik kàn natuurlijk niet anders dan reageren als de actualiteit me ertoe 'verplicht'. Als het' kriebelt' moet ik…schrijven. De prijs van relatine is eerst door de producent het afgelopen jaar verdrievoudigd,terwijl de omzet meer dan verdubbeld was en zie wat er nu gaat gebeuren… De 'aandachtstoornis' (mooie naam,toch ?) ADHD bij kinderen is hét nieuwe melkkoetje van onze farmacie.Ocharme onze speelse kindertjes… Vraag is natuurlijk WIE er met een fameuze 'aandachtstoornis' zit ?

Lees meer over rilatine en de gevaren (het zijn amfetamines,dus doping) bij http://www.haesbrouck.be/ apotheker met jarenlange ervaring in de psychiatrie. (binnenkort gastspreker in één van onze causerieën) Bob

Ps. Reactie van een kennis die vijf jaar op een druglabo werkte waar sporters worden getest… Dat is onbegrijpelijk hé. Ik heb nog op een dopinglabo gewerkt, waar sporters gecontroleerd werden. En er werd ook getest op rilatine want het is een amfetamine.

Voor een sporter is het verboden en onze kinderen worden ermee volgepropt…. Rilatine wordt voortaan terugbetaald di 08/11/05 – Voortaan wordt Rilatine, het medicijn dat gebruikt wordt bij kinderen met de aandachtsstoornis ADHD, terugbetaald. Dat betekent wel een meerkost voor de ziekteverzekering. De eigen bijdrage verlaagt van meer dan 50 euro naar 8 euro per maand.

Het gaat om de variant met de langdurige werking. De kortwerkende rilatine wordt al terugbetaald.

"Het gaat om een gelijkaardig preparaat, maar het voordeel is dat het minder moet worden ingenomen", zegt de voorzitter van de Vereniging voor Kindergeneeskunde Philippe Alliet.

"Maar omdat die variant duurder is, betekent dit uiteraard ook een meerkost voor de ziekteverzekering".

BOB VANSANT
Onafhankelijk psychotherapeut
Website www.bobvansant.cjb.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here