Sp.a geeft 0,7 procent van haar budget aan goed doel

sp.a heeft vandaag beslist om 43.365 euro of 0,7 procent van haar budget aan 11.11.11 te schenken. Bovendien zal de partij vanaf nu ieder jaar 0,7 procent van haar budget besteden aan ontwikkelingssamenwerking. Daarmee gaat ze in op een vraag van animo, de jongerenbeweging van sp.a. Om de partij en haar mandatarissen aan te sporen nog intensiever dan andere jaren deel te nemen aan de lokale 11.11.11 acties, belooft sp.a per deelnemende mandataris en/of afdeling – bovenop wat ze zelf verzameld hebben – 150 euro te storten tot de som van 43.365 euro is bereikt. Dat betekent dat minstens 300 sp.a-mandatarissen de baan op moeten voor 11.11.11.

Het bedrag van 43.365 euro komt neer op 0,7 procent van het jaarlijks sp.a-budget. Dat zal de partij vanaf nu elk jaar besteden aan ontwikkelingssamenwerking. 0,7 procent van het BNI is het minimale streefcijfer dat gevraagd wordt door onder meer de niet- gouvernementele organisaties aan de regeringen. sp.a wil voor haar eigen organisatie nu al aan die vraag voldoen.

sp.a en haar nevenorganisaties, zoals het FOS, die vandaag reeds lid zijn van 11.11.11, hebben voorafgaandelijk overleg gehad met de organisatie over deze actie.

De 11.11.11-campagne staat in het teken van het halen van de Millenniumdoelstellingen. Dit zijn duidelijk omschreven doelstellingen die tegen 2015 moeten bereikt worden en waarover er op internationaal niveau een breed akkoord bestaat: het bannen van extreme armoede en honger, het verwezenlijken van universeel basisonderwijs, het bevorderen van gelijke kansen voor mannen en vrouwen, het verminderen van de kindersterfte, het verbeteren van de gezondheid van moeders, de bestrijding van aids, malaria en andere ziekten, het waarborgen van de duurzaamheid van het milieu en het uitwerken van een mondiaal partnerschap voor ontwikkeling zegt Vivi Lombaerts, woordvoerster sp.a

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here