Dagboek van een psychotherapeut op de boekenbeurs

Zaterdag 5 November is het boekenbeurs in Antwerpen met als themadag: sociaal-maatschappelijke kwesties en cultuur. Niemand minder dan onze eigen psychotherapeut Bob Vansant zal om 16:00u aanwezig zijn op de stand van de Standaard Uitgeverij -hall 4- stand 403/406. Bob Vansant begeleidde 25 jaar duizenden cliënten. Hij hield, in zijn geliefde Griekenland een dagboek bij, waarin hij zijn overpeinzingen neerschrijft en probeert de trauma's die hij te horen kreeg te verwerken. Tevens schrijft Bob ook regelmatig artikels voor onze website Belg.Be.

Kristel Mariën van Radio 1- De Wandelgangen- praat gedurende 50 minuten met Vansant. Enkele belangwekkende thema's uit het boek die zeker zullen aan bod komen :

-er moeten niet méér maar minder therapeuten,psychologen en psychiaters komen !

-het peil van ons welzijn en welbevinden daalt evenredig met de stijging van onze welvaart.Er is dus een on-evenwicht.Ziek worden is de enige vorm van protest.

-therapeut studeer je niet, dat word je door de jaren. Er zijn téveel weetneuzen en té weinig wijsneuzen.

-owv. van het gigantische keuzeprobleem waar mensen mee te maken hebben (meer-voud) moeten we vrijwillig gaan beperken (een-voud)

-de gigantische depressiegolf moet niet langer geprofessionaliseerd en/of gemedicaliseerd worden.Hulpverleners noch wetenschap lossen dit op.

-Depressie is een positief signaal.Een nieuwe levensstijl is in aantocht…

-Onze kleine kinderen worden op een moderne (economische) manier mishandeld. We maken té snel miniatuur-volwassenen van hen.Op hun 20e levensjaar zijn ze de verantwoordelijkheid en het bijpassend ritme al beu.We kunnen dan niet meer rekenen op onze jongeren voor de toekomst (vergrijzing).Moeders moeten geherwaardeerd worden. Zij hebben een sleutel in handen.

-Dé grootste 'ziekte' van het ogenblik is APATHITIS a,b en c. Alle andere moderne 'stressziekten' (depressie, dementie, diabetes, alcoholisme, cvs, adhd, autisme…) zijn hiervan afgeleid

Bob Vansant
psychotherapeut-auteur
Website www.bobvansant.cjb.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here