Een mini-onderneming is geen kinderspel

De laatstejaars van het 7de jaar Kantooradministratie & Gegevensbeheer uit het KTA 2 'De Ledebaan' in Aalst werken samen aan een mini-onderneming. Het doel van dit project is om studenten kennis te laten maken met alle aspecten van een onderneming. Een school kan niet vroeg genoeg beginnen met ondernemerszin te stimuleren en verder te helpen ontwikkelen bij de studenten. Deze school ziet ondernemingszin als "een sterke mix van zelfsturing en creativiteit". Het gaat volgens hen over "het lanceren van originele voorstellen, over het zien van mogelijkheden in de omgeving, over het bedenken van oplossingen voor problemen.". Zo ook het ontwerpen van een website.

Voor de start van hun mini-onderneming kozen drie leerlingen voor een opvallend artikel, nl. sfeer, party en decoratieve verlichting alsook lichtgadgets. Ze willen bewijzen dat een mini-onderneming ook met drie leerlingen succesvol kan zijn!

Dinsdag 8 november 2005 is het dan zo ver, dan gaat hun eerste 1ste Algemene Vergadering door waarbij ze tijdens deze bijeenkomst hun mini-onderneming Glowstyle voorstellen aan de aandeelhouders en andere enthousiastelingen. Hierbij informeren ze hen over de doelstellingen van de mini-onderneming, producten en welke activiteiten er geprogrammeerd staan.

Na de voorstelling zal tevens de eerste producten kunnen aangekocht worden en met het eindejaar in het vooruitzicht zullen we de handen vol hebben lacht Gedelegeerd Bestuurder en Commercieel Directeur Gregory Van Walle van de kersverse onderneming. (Financieel Directeur & Administratief Directeur Debbie Gijsels – Technisch Directeur & Sitebeheer – Lindsay Maegerman)

Website: www.glowstyle.tk

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/miniondern.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here