In gesprek met filmtitanen Scorsese en Cameron

Martin Scorsese is de eerste regisseur die volgend jaar de American Riviera Award in ontvangst mag nemen tijdens het Santa Barbara International Film Festival. Normaal gesproken wordt deze prijs enkel aan acteurs uitgereikt dankzij hun ‘sterke bijdrage en invloed op de Amerikaanse film’. Dit keer zal de prijs dus voor het eerst aan regisseur worden uitgereikt.

“Het is al jaren een grote droom van het SBIFF om Scorsese in het zonnetje te zetten”, zegt festival organisator Roger Durling. Dit evenement zal vanaf 27 januari t/m 5 februari plaatsvinden en Scorsese zal zijn prijs op 30 januari in ontvangst nemen. De nieuwste film van Scorsese – Hugo, ging vorige maand in Amerika première (in België vanaf 21 december in alle zalen te zien) en werd door de critici zeer goed ontvangen, zo werd deze recentelijk verkozen tot ‘Beste Film’ door de Nationale Raad van Recensies in de Verenigde Staten.

“We zijn erg blij dat dit juist tijdens een jaar waarin de ‘Master of Cinema’ Martin Scorsese een nieuw territorium aandoet met Hugo”, zegt Mr. Durling. Eerdere winnaars van deze award zijn Annette Bening, Sandra Bullock, Mickey Rourke and Forest Whitaker. Scorsese is bekend door films zoals The Departed, Taxi Driver, Ranging Bull and Goodfellas. Aan dit rijtje kunnen we nu dus Hugo toevoegen, de verfilming van het gelijknamige boek van Brian Selznick, De uitvinding van Hugo Cabret. Hugo is geschreven door John Logan, die we kennen van Gladiator, The Aviator, Sweeny Tod en onlangs Rango. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Jude Law, Ben Kingsley en Sasha Baron Cohen. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de jaren ’30 en gaat over een weeskind (Asa Butterfield) die in de muren van een treinstation woont. Hij raakt verwikkeld in een mysterie samen met zijn nieuwe vriendinnetje (Chloe Moretz), samen beleven ze een groot avontuur…

Bekijk nu het video interview met filmtitanen Scorsese en Cameron en neem een exclusief kijkje in de wonderlijke wereld die deze filmgrootheid gecreëerd heeft en die vanaf 21 december in een bioscoopzaal bij jou in de buurt te zien zal zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here