Delhaize lanceert in exclusiviteit Chinese wijn

De wijnaankopers van Delhaize reizen de wereld rond op zoek naar nieuwe wijnen om hun klanten blij te maken, maar ook om hen te verrassen. Met de Changyu Cabernet Gernischt 2010 biedt Delhaize vanaf nu een zeer volle rode wijn aan die alle typische kenmerken van Chinese wijnen onthult. Een onmisbare fles voor de wijnliefhebbers die graag nieuwe dingen ontdekken. Een wijn op het kruispunt van twee werelden

China, de zesde grootste wijnproducent ter wereld, heeft de afgelopen jaren een spectaculaire groei gekend in zijn wijnproductie. Producent Changyu onderscheidt zich van de andere wijnen in het overvloedige aanbod op de wijnmarkt door de uitstekende kwaliteit van zijn wijn Cabernet Gernischt 2010, die beantwoordt aan de strenge kwaliteitsvereisten van Delhaize. In samenwerking met Oostenrijkse wijnkenners heeft Ghangyu een zeer goede wijn gemaakt, die met succes de typisch Chinese variëteit, cabernet genischt, verenigt met Europese vakkennis. De druivensoort cabernet gernischt is een kruising van twee druivensoorten, cabernet franc en cabernet sauvignon, die beide in 1892 in China werden geïmporteerd door de oprichter van wat nu de Changyu Pioneer Wine Company is. Deze firma is de oudste en grootste wijnproducent van China. Ze heeft zes wijnlandgoederen in China en bezit tevens het meest geavanceerde wijnbouwcentrum van Azië, een centrum dat volgens de nieuwste Europese technische standaarden werkt. Sinds 2011 is Changyu tevens de eerste gecertificeerde producent van biologische wijn in China.

Een topoogst

De cabernet gernischt-druiven waaruit de wijnoogst van 2010 is opgebouwd, zijn half oktober met de hand geoogst in het centrum van de Ningxia-regio (1.330 km ten westen van Peking). Dit wijngoed, op een hoogte van 1.100 m waar de druiven in perfecte omstandigheden kunnen rijpen, heeft een zeer droog en zonnig klimaat (3.000 uren zon per jaar, tegenover 2.052 in de bordeauxstreek). Uit de combinatie van deze elementen ontstaat de meest verleidelijke wijn van China: rond, stevig in de mond, een subtiele kruidigheid en een lange afdronk, om te eindigen met een typische frisse toets. De Changyu Cabernet Gernischt 2010 is beschikbaar tegen de prijs van € 5,99. Hij is exclusief verkrijgbaar in de winkels van Delhaize.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here