Nogmaals 150.000 euro voor noodhulp Pakistan

Vlaams minister van Ontwikkelings- samenwerking Geert Bourgeois trekt nogmaals 150.000 euro uit voor noodhulp aan Pakistan na de zware aardbeving van 8 oktober. Vandaag nog deelde de Pakistaanse regering de trieste nieuwe balans van 54.000 doden mee. Ook werden al 77.000 gewonden geteld en zijn nog steeds meer dan 3,3 miljoen mensen dakloos. Met een strenge winter voor de deur zijn nog eens tienduizenden levens in gevaar.

"Naast voedselverdeling en de verzorging van de gewonden, is het nu ook een strijd tegen de klok om de miljoenen getroffen mensen te beschermen tegen de hevige koude die eraan komt", aldus minister Bourgeois. De VN meldden deze week nog dat er nog slechts 3 weken hulp te bieden is aan de slachtoffers. Half november worden de eerste sneeuwbuien in de bergregio's verwacht. Het slechte weer kan nu al humanitaire operaties bemoeilijken.

Unicef gaat onmiddellijk aan de slag met de nieuw vrijgemaakte noodhulp. De hulporganisatie koopt noodgoederen zoals dekens, medicijnen en voedselpakketten aan. Om voor watervoorziening en sanitair in de getroffen gebieden te zorgen, worden ook zuiveringstabletten, jerrycans, zeep en desinfecteringmiddelen gekocht zegt Ben Weyts, woordvoerder van minister Bourgeois

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here