Voordelig energietarief naar het weekend in het slop

De uitbreiding van het voordelig nachttarief voor energie naar het hele weekend zit in het slop. Omdat het de voorbije maanden verdacht stil was geworden rond deze maatregel die de minister een half jaar geleden nog met veel tromgeroffel voorstelde in het Vlaams parlement wilde Vlaams parlementslid Jan Peumans wel eens weten hoe de vork aan de steel zat. Peumans ondervroeg minister Peeters over de plannen van de Vlaamse regering om vanaf 1 januari 2006 het goedkopere nachttarief voor energie uit te breiden tot het hele weekend.

De minister moest inderdaad toegeven aan Jan Peumans dat de Vlaamse regering nog nergens staat met de uitvoering van de principebeslissing omdat de Raad van State oordeelt dat het uitbreiden van het voordeeltarief een federale materie is. Hoe het nu verder moet, is absoluut onduidelijk.

Wel is duidelijk dat de Vlamingen het aangekondigde tariefvoordeel voorlopig op hun buik kunnen schrijven. En dit op een ogenblik dat iedere verlichting van de energiefactuur meer dan welkom is! Eens te meer stelt de N-VA vast dat het Belgische beleidsniveau in de weg staat bij het nemen van maatregelen die ieder Vlaams gezin ten goede komen en waarvoor een zeer ruime meerderheid zich heeft uitgesproken. Aldus Jan Peumans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here