Protest in Gent tegen opvoering Stomme van Portici

Voorpost, NSV! en NJSV kondigden een paar weken terug al aan dat ze tegen de opvoering van de opera "De Stomme van Portici" te Gent zouden protesteren. Daarbij werden alle Vlaams-nationalisten opgeroepen om een ticket voor de opvoering te kopen en ter plaatse het nodige protest te laten horen. De verenigingen kregen intussen, langs allerlei wegen, ook zelf tientallen kaarten in handen en er zullen dan ook tientallen militanten van Voorpost, NSV! en NJSV aanwezig zijn in de zaal van De Bijloke op zondag 23 oktober om 14.15 uur te Gent waar de concertante versie van de opera wordt opgevoerd.

Ze zeggen dat het protest niet gericht is tegen een opera maar tegen een Belgisch symbool. In 1980 werd de opvoering van de opera verhinderd doordat Vlaams-nationalistische militanten honderden inkomkaarten voor de opera hadden gekocht.

Over het protest binnen en buiten de Bijloke zijn afspraken gemaakt met de politie en de organisatoren. De organisatoren zullen daarom voorafgaand aan de opvoering aan het publiek ook laten weten dat Vlaams-nationalisten tijdens de voorstelling zullen demonstreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here