Aalst2020 start met Congres over toekomst Aalst

Aalst2020 het politiek jongeren project van de jeugdraad van Aalst start op donderdag 20 oktober '05 met een congres over de toekomst van Aalst. Sprekers als André van Schuylenbergh en Annie de Maeght zullen hun visie toelichten. Aalst 2020 is het politiek project voor en door jongeren van de Aalsterse Jeugdraad dat loopt tijdens 2005-2006. Een 8-tal activiteiten waaronder mediatraining met Wim Schamp, Hoezo! rond een stadsbestuur met JEMP en een groot debat staan op het programma. "Met dit project willen we vooral jongeren tussen 15 en 25jaar bereiken, met de bedoeling om hen politiek te vormen.", vertelt Ramses Buekens organisator van Aalst2020. "Met politiek vormen gaan we heel ver: Van mediatraining tot brainstormen, van politiek tooghangen tot campagnevoeren.", Gaat Ramses Buekens verder.

"Met deze eerste activiteit willen we de aanzet geven tot dialoog tussen de jongeren en de ouderen. Het is die laatste groep die immers nu de krijtlijnen voor de toekomst moet uitstippelen.", weet Ramses Buekens.

In het congres over de toekomst van Aalst komen 3 sprekers aan het woord. Allen met een verschillende achtergrond en verschillende visie op Aalst in de toekomst. "De Burgemeester komt praten over de politiek, André van Schuylenbergh (één van Aalst' beste kunstenaars) komt praten over het culturele leven en Ignace Van der Vorst, streekcoördinator bij het streekplatform Zuid-Oost-Vlaanderen, komt praten vanuit de economische wereld." Vertelt Ramses Buekens.

"Op donderdag 20 oktober '05 kunnen jongeren samen met deze drie mensen in debat treden en tussen pot en pint praten over de toekomst van Aalst." Stelt Ramses Buekens organisator van Aalst 2020 tot slot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here