Nieuwe voorzitter en ondervoorzitters sp.a Oost-Vlaanderen

Nieuwe voorzitter en ondervoorzitters sp.a Oost-Vlaanderen. Op het Oost-Vlaams sp.a congres werd Freya Van den Bossche herverkozen als provinciaal voorzitter. Greet De Troyer en Jan Van Peteghem zijn de nieuwe ondervoorzitters. Sam Van de Putte (26 jaar) uit Aalst geeft nu de fakkel door. In 2005 werd Sam als negentienjarige nog de jongste ondervoorzitter ooit op provinciaal niveau van de socialistische partij en in 2008 deed hij er een tweede termijn bij.

“De voorbije jaren heb ik als ondervoorzitter geleerd hoe het er achter de schermen van de politiek aan toegaat. Vooral de lijstvormingsprocedure voor de lokale en bovenlokale verkiezingen waren enorm leerrijk. Daarnaast leerde ik alle radars van de partij kennen die het geheel draaiend houden. Zonder al die militanten, leden en mandatarissen zouden we nergens staan” zegt Sam.

Van de Putte werd in 2006 rechtstreeks verkozen in de Aalsterse gemeenteraad. Hij nam ook deel aan de bovenlokale verkiezingen in 2007, 2009 en 2010.

“Na zes jaar ondervoorzitterschap wordt het tijd voor wat anders” vindt Sam. “Nu kan ik terug wat meer tegen de schenen schoppen en me volop concentreren op Aalst. Dat zal dit komende campagnejaar zeker nodig zijn.” www.samvandeputte.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here