Wereld Donordag nu vrijdag 14 oktober

Zeg ja en help levens redden. Brigitta Callens, Geert Hoste, Annie Cordy en Olivier Rochus lenen hun gezicht aan de nationale campagne voor orgaandonatie. Morgen, vrijdag 14 oktober, is het voor de eerste keer Wereld Donordag. Een ideaal moment om nogmaals na te denken over het nut van orgaandonatie. In Oudenaarde maakt Brigitta Callens morgen het onsterfelijke gebaar door het registratieformulier in te vullen. Om 11u00 laat zij zich, in aanwezigheid van de burgemeester van Oudenaarde, officieel als orgaandonor registeren.
(Afdeling Bevolking, Administratief Centrum Maagdendale, Tussenmuren 17 te 9700 OUDENAARDE)

Samen met Geert Hoste, is Brigitta Callens, zaterdag 15 oktober te gast op de eerste nabestaandendag van de vzw Navado ("nabestaanden van donoren") in Antwerpen. Hun aanwezigheid is een hart onder de riem of zoals Geert Hoste het zelf al verwoordde, "Al heb ik geen orgaan op overschot, ik doneer graag moed en via mijn humor wat geduld en verstrooiing".

Sinds de lancering van de Beldonor-campagne op 28 juni zijn verschillende middelen zoals een website en folders ingezet om de Belgen te doen nadenken over orgaandonatie en iedereen bewust te maken van het nijpende tekort aan donoren waarmee ons land kampt. Niet zonder succes: sinds de start van deze solidariteitsactie hebben 2.984 nieuwe kandidaten zich officieel als donor laten registreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here