Dit weekend… Dag van de Natuur

Dit weekend, op 20 en 21 november, worden opnieuw bergen werk verzet in onze natuur. Vele honderden vrijwilligers gaan aan de slag op één van de tientallen natuurbeheeractiviteiten die doorgaan in het kader van de Dag van de Natuur. Niet alleen vrijwilligers van Natuurpunt gaan aan de slag. Ook andere (natuur)verenigingen komen een handje toesteken. Een belangrijk deel van de activiteiten wordt georganiseerd ism de Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM).

Het hele jaar door zijn heel wat vrijwilligers van Natuurpunt druk in de weer, onder meer met het beheer van de natuurgebieden. Werk is er immers altijd: bomen snoeien, gras maaien, wandelpaden onderhouden, omheiningen herstellen, hagen aanplanten. Op de Dag van de Natuur willen we jou en jouw vereniging uitnodigen om een steentje bij te dragen voor het beheer van de natuur in je buurt. Zo kom je ook heel wat te weten over het hoe en waarom van natuurbeheer want de lokale vrijwilligers van Natuurpunt kunnen daar alles over vertellen en zullen jullie met open armen ontvangen. We garanderen je een zinvolle dag met veel zweet maar ook veel plezier.

Ben je benieuwd naar de activiteiten in je buurt? Breng dan een bezoekje aan onze website, htt://www.natuurpunt.be. In West-Vlaanderen komt de Dag van de Natuur tot stand dankzij de steun van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here