Prijsstijging GO-pass

Woendagmorgen beslist de raad van bestuur van de NMBS of de passen en gewone tickets met 4,25% en de treinkaarten met 3,49% de hoogte ingaan. JONG-cd&v verzet zich met klem tegen dergelijke algemene prijsstijging. "De NMBS stelt dat de prijsstijging niet hoger is dan de inflatie. Het loon van de werknemers wordt aangepast aan de hoogte van de inflatie. Dergelijke redenering gaat niet op voor de jongeren. Vele jongeren beschikken niet over een loon", stelt Bert De Brabandere. "Dat is dan ook de reden waarom JONG-cd&v vierkant tegen een algemene prijsstijging is.

Minstens moet de GO-pass , d.i. een rittenkaart voor -26 jarigen, vrijgesteld worden van de prijsstijging. Zij mogen de inflatie niet doorgerekend krijgen", beklemtoont de jongerenvoorzitter.

Bovendien is JONG-cd&v tout court tegen een prijsstijging van de NMBS-tickets, treinkaarten en passen. "Een prijsstijging is geen stimulans om mensen te doen kiezen voor het openbaar vervoer. En dit net op een ogenblik dat de benzineprijzen de pan uit swingen en dat bekend raakt dat verkeersongevallen België elk jaar 12,5 miljard euro kosten. Dat is dubbel zo veel als in vergelijkbare landen", aldus De Brabandere.

Daarnaast meent JONG-cd&v ook dat de treinreizigers recht hebben op een tegemoetkoming van de NMBS n.a.v. de treinstaking. "Een sorry-pass (goed voor één dag gratis treinplezier) is hiervoor een geschikt middel", aldus De Brabandere namens JONG-cd&v.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here