Vlaamse Liga van Bedrijfssport organiseert derde stappencompetitie voor bedrijven

Van 17 oktober tot en met 13 november 2011 organiseert de Vlaamse Liga van bedrijfssport voor de derde keer een stappencompetitie voor Vlaamse en Brusselse bedrijven. De stappencompetitie is een gezondheidsactiviteit waarbij bedrijven en openbare instellingen 4 weken lang met elkaar wedijveren. Teams van minimum 5 werknemers zetten zoveel mogelijk stappen en motiveren elkaar om meer te bewegen.

Voordelen?

Waarom is het belangrijk om dagelijks zoveel mogelijk te bewegen? Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat werknemers die elke dag 10.000 stappen zetten belangrijke gezondheidsvoordelen behalen zoals een verlaagd risico op o.a. hart- en vaatlijden, overgewicht, diabetes, etc. Met andere woorden: elke stap telt!

Hoe werkt het?

Alle deelnemers dragen een betrouwbare stappenteller. Op www.stappencompetitie.be kan het dagelijks aantal stappen worden geregistreerd en kunnen zowel de eigen prestaties als die van het team op de voet worden gevolgd.

Deelnemers
Aan de twee vorige stappencompetities (herfst 2010 en lente 2011) namen telkens een 30-tal verschillende bedrijven deel waaronder bijvoorbeeld Barry Callebaut, Provincie Limburg, Nottebohm, Cassidian, etc. Door verschillende deelnemende bedrijven wordt de stappencompetitie omschreven als de ideale teambuldingsactiviteit. Nicolas De Brabander, die het project opvolgt bij de Vlaamse Liga van Bedrijfssport, legt uit: “De competitie lééft echt binnen de deelnemende bedrijven. De verschillende teams willen simpelweg niet voor elkaar en/of de andere bedrijven onderdoen. Tijdens de middagpauze bijvoorbeeld, trekken heel wat groepjes er te voet op uit om extra stappen te verzamelen. De stappencompetitie brengt collega’s dus ontegensprekelijk dichter bij elkaar.” Voor de herfstcompetitie 2011 noteerde de Vlaamse Liga van Bedrijfssport voorlopig al inschrijvingen van DEME, SD Worx, Infranea, etc.

Inschrijven
Inschrijven voor de derde stappencompetitie voor bedrijven kan nog t.e.m. vrijdag 7 oktober 2011. Alle info is te vinden op www.stappencompetitie.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here