Vlaamse gemeenten zijn niet de grote verkwisters !

De partij CD&V laat verstaan dat Vlaamse gemeenten niet de verkwisters zijn. De federale regering, is op zoek naar nieuwe besparingen maar wijst eens te meer de zwarte piet naar de gemeenten door. Het minste dat je van de federale regering kan zeggen is dat ze lef heeft. Eerst schoof ze de kosten van de politiehervorming naar de gemeenten door. Daarna werden de gemeenten totaal ongevraagd gepluimd door de belastingshervorming en tenslotte was het aan de gemeenten om de liberalisering van de energiemarkt op te vangen.

Het water steeg de gemeenten aan de lippen en dit terwijl het normale onderhoud aan wegen en gebouwen niet langer kan worden uitgesteld. Dit uitstel van investeringen en dus de spreiding daarvan wordt de gemeenten vandaag verweten …

De relaties tussen de verschillende overheden in ons land moet er een zijn van respect voor elkaars bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Vandaag de lokale besturen met de vinger wijzen, getuigt helemaal niet van dit respect en is daarom totaal ongepast.

De federale regering moet bovendien beseffen dat alle gemeenten samen, goed zijn voor 50 % van het totaal aan publieke investeringen in ons land. Het aandeel in de publieke schuld bedraagt slechts een tiende van de totale publieke schuld! Onze gemeentebesturen zijn dus niet de grote verkwisters zegt CD&V.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here