ACOD is verontwaardigd over artikel in De Morgen

De Morgen misleiden om te verleiden ? De ACOD is zeer verontwaardigd het standpunt van Bart Eeckhout in De Morgen over de Algemene Staking van verleden vrijdag. Op zaterdag 8 oktober beweert Eeckhout in zijn standpunt dat "sommige treinen zelfs donderdagavond om klokslag tien uur middenin de velden stilgelegd [werden] en passagiers moesten maar zien hoe ze thuisgeraakten".

De voorzitter van ACOD Spoor Jos Digneffe reageert furieus op het bericht in De Morgen. Hij vindt het een belediging aan het adres van de ACOD en haar militanten.

"Onze militanten behandelen de reizigers altijd op een correct en eerlijke manier. Ik kan formeel bevestigen dat er donderdagavond geen enkele trein is blijven staan middenin de velden en dat er geen reizigers daar zijn achtergelaten. Het is de normale procedure dat in geval van een staking, de trein altijd verder rijdt naar het eerstvolgende station en de reizigers daar van boord gaan."

Overigens mag nog opgemerkt worden dat de staking bij de spoorwegen op vrijdag 7 oktober in gemeenschappelijk vakbondsfront gebeurde. Zowel ACOD Spoor als ACV-Transcom staakten. Het is dus niet correct de staking bij de spoorwegen enkel op het ABVV of de ACOD af te wentelen.

Zo'n misleidende berichtgeving is een krant als De Morgen onwaardig, zeker als je een slagzin hebt als "Gebeten om te weten". Aldus Jos Digneffe, voorzitter van ACOD Spoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here