Verstrepen van het VB zoekt bewijzen tegen VRT

Ter voorbereiding van de debatten in de parlementaire commissie in het Vlaams Parlement start volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen met een opmerkelijke actie. We lezen vandaag in een persbericht van het Vlaams Belang "Omdat het Vlaams Commissariaat voor de Media over te weinig personeel beschikt om de VRT op dit vlak in de gaten te houden, roept Jurgen Verstrepen via zijn weblog vrijwilligers op om de reclame-overtredingen van de VRT te rapporteren. Elke bewijsbare overtreding die via deze weg aangebracht wordt zal door Jurgen Verstrepen beloond worden met een CD-aankoopbon."

Volgens de perswoordvoerder voor het Vlaams Belang starten binnenkort de voorbereidende gesprekken over de nieuwe beheersovereenkomst met de openbare omroep VRT. Het Vlaams Belang stelt herhaaldelijk vast dat de VRT commerciële overtredingen begaat door tijdens hun uitzendingen reclame te maken. Zo wordt bij event-trailers reclame gemaakt voor kindersnoepgoed, productplacement (Palm-bieren) in het programma Vriend of Vijand, onderbrekingen van liveprogramma's (Sporza) voor commercials (Tönisteiner bij het WK wielrennen), enz.  

Dit zijn manifeste overtredingen die het commerciële landschap grondig verstoren. De VRT krijgt genoeg geld van de Vlaamse overheid om haar functie naar behoren uit te oefenen. Deze commerciële overtredingen hebben reeds geleid tot een klacht van VTM bij de Europese commissie en zou de VRT wel eens zuur kunnen opbreken. Het Vlaams Belang wil een volledige decommercialisering van de openbare omroep en een eerlijke concurrentie in het medialandschap. Aldus Bart Debie Perswoordvoerder voor het Vlaams Belang

Als daar geen oorlog van komt…
Website www.jurgenverstrepen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here