Internet is belangrijker dan auto of een afspraakje

Cisco-onderzoek laat zien: internet is eerste levensbehoefte voor jongeren. Internet belangrijker dan auto, afspraakje of avondje uit met vrienden; ondernemingen moeten rekening houden met de gewoonten en wensen van de nieuwe generatie.

Uit het internationale 2011 Connected World Technology onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Cisco, blijkt dat voor een op drie studenten en jonge werknemers het internet even belangrijk is als universele menselijke basisbehoeften zoals lucht, water, voedsel en onderdak. Meer dan de helft van de respondenten zegt niet zonder internet te kunnen en noemt het ‘een integraal onderdeel van hun leven’. Voor sommigen is het zelfs belangrijker dan het bezit van een auto, een romantisch afspraakje of een avondje uitgaan met vrienden.

Nieuwste generatie kiest steeds vaker voor online interacties

Meer dan een kwart van de ondervraagde studenten vindt het belangrijker om bij te blijven op Facebook dan om uit te gaan, te feesten of muziek te beluisteren.

Negen van de tien ondervraagde studenten en jonge werknemers zijn aanwezig op Facebook en de meesten checken hun Facebook-profiel minstens één keer per dag. Een derde doet dat zelfs minstens vijf keer per dag.

Zeven op tien van de jonge werknemers ‘bevrienden’ hun manager en/of collega’s op Facebook

Meer dan tweederde van de jonge professionals die actief zijn op Twitter volgt vandaag ook al zijn of haar manager of collega’s via datzelfde kanaal.

Slechts een derde van de Twitteraars kiest ervoor zijn of haar privéleven voor zich te houden.

Mobiele apparaten worden steeds belangrijker

Eén op vijf studenten gebruikt dagelijks een laptop, tablet en vooral smartphone om toegang te krijgen tot informatie en entertainment. Daarmee zijn smartphones vandaag al even populair als de desktop.

Slechts een minderheid van de respondenten geeft de voorkeur aan meer traditionele media zoals kranten, boeken en televisie.

De TV is nog maar voor minder dan een op de tien studenten en werknemers het belangrijkste apparaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here