125 jaar Sint Maarteninstituut in Aalst

Dit schooljaar viert het Sint Maarteninstituut, het Klein College, zijn 125-jarig bestaan. In het schooljaar 1880-1881 ging in de Stoofstraat het Gesticht van de H. Martinus van start. In de loop der jaren groeide het SMI uit tot één der grootste en meest vooraanstaande onderwijsinstellingen van de stad. Momenteel telt de scholengroep in al zijn geledingen een 7000-tal leerlingen en cursisten. Uiteraard laat de school deze gelegenheid om een feestje te bouwen niet links liggen. Centraal in dit feestjaar staan de leerlingen want zij vormen de ziel en de reden van bestaan van de school. De jaarlijks weerkerende activiteiten zullen in een feestkleedje gestoken worden.

Daarnaast worden ook enkele speciale activiteiten georganiseerd in de loop van het jubileumjaar. De officiële start wordt gegeven op vrijdag 14 oktober. De leerlingen krijgen 's ochtends een gratis T-shirt met het nieuwe logo van de school aangeboden.

Tussen 11.00 en 12.00u kunnen de Aalstenaars getuige zijn van een heuse Aalsterse corrida (stratenloop) door het centrum. Kattestraat, Grote Markt, Lange Zoutstraat en Louis D'Haeseleerstraat vormen het parcours en zullen afgezet worden met supportersrijen. Nadien volgt een picknick en een sportief programma op het sportcomplex van de Osbroek.

De dag wordt afgesloten met de traditionele missiematch die voor de gelegenheid een galawedstrijd wordt met bekende en minder bekende voetballers-oud-leerlingen. Blikvanger wordt ex-winnaar van de Gouden Schoen Maurice Martens.

Aangezien de leerkrachten niet willen achterblijven bij het jonge geweld van hun leerlingen ondernemen ze een poging om in één uur tijd 125 km te lopen op de atletiekpiste.

De dag nadien, zaterdag 15 oktober, kunnen alle leerlingen, oud-leerlingen en ouders terecht op en rond de school voor een gezinssportdag. Zo hoopt de school haar leerlingen van toen en nu samen te brengen voor een ontspannende activiteit.

Een sportief begin van het jubileumjaar dus. Wie meer wil weten over het volledige feestprogramma kan steeds terecht op de site van de school: www.smi-aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here