Loverboys in aantocht

Dat loverboys een probleem vormen in bepaalde steden is niet onder stoelen of banken te steken. Deze knullen verleiden meisjes met aandacht en dure cadeaus. In het begin is een loverboy heel lief. Hij doet alles om het je naar de zin te maken. Ben je eenmaal ingepalmd, dan dwingen ze je tot prostitutie. Gedwongen seksueel contact is natuurlijk strafbaar, maar de kans om opgepakt te worden en bewijzen te vinden tegen deze parasieten is niet zo eenvoudig. Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe herkent u een loverboy?
Loverboys ogen charmant, hebben een zekere arrogantie, een robuuste, trotse uitstraling, zijn goed gekleed, dragen gouden sieraden en maken indruk door hun rijkdom. Kortom: jongens waar meisjes graag mee gezien worden. Gemiddeld genomen zijn ze iets ouder zijn dan hun slachtoffer.

Hoe ernstig is het probleem?
Van diverse kanten wordt gemeld dat het aantal slachtoffers van loverboys de laatste jaren sterk toeneemt. Zo telt Nederland ongeveer dertigduizend prostituees, van wie naar schatting 1500 minderjarige meisjes. Bij ruim driekwart daarvan is sprake van dwang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here