EHBO, een verplicht onderdeel in lerarenopleiding van het CVO

EHBO is vanaf dit schooljaar een verplicht onderdeel in de specifieke lerarenopleiding van hét CVO De Vlaamse Ardennen. Alle studenten die het diploma van leraar behalen zullen meteen ook het brevet “eerste hulp” van het Rode Kruis bezitten. Dit concept is uniek voor de regio of zelfs voor Vlaanderen.

Vanuit de basiscompetenties voor de leerkracht secundair onderwijs wordt verwacht dat een leerkracht het fysieke welzijn van de leerlingen kan bevorderen. Daarom is het belangrijk dat een leerkracht de nodige kennis heeft van de basisprincipes van eerstehulpverlening. Daarnaast moet hij in staat zijn de nodige basisinterventies bij frequent voorkomende gezondheidsproblemen bij leerlingen uit te voeren.

Daarom organiseert hét CVO De Vlaamse Ardennen binnen het opleidingsonderdeel DCS1 (eerste stageonderdeel) van de specifieke lerarenopleiding een verplichte opleiding ‘Eerste hulp’. Dit is een basisopleiding van 12 uur waarin de toekomstige leraar leert hoe hij noodsituaties moet benaderen en gepaste eerste hulp kan verlenen. Als hij slaagt voor het examen, krijg hij het brevet ‘Eerste hulp’ van het Rode Kruis-Vlaanderen.

Hét CVO heeft zijn hoofdzetel in de Fortstraat te Oudenaarde en heeft campussen verdeeld over Oudenaarde, Ronse, Kruishoutem en Waregem. Het centrum is gespecialiseerd in talen, computer, bedrijfsbeheer, creatieve, technische en praktische cursussen, het tweedekansonderwijs en de specifieke lerarenopleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here