Mobistar stuurt één van zijn werknemers naar Antarctica

Over enkele weken zullen avonturiers Dixie Dansercoer en Sam Deltour meer dan 6.000 kilometer zuidpoolgebied overbruggen, enkel en alleen met behulp van windenergie. In hun kielzog An Van Rie – een werkneemster van Mobistar – die hen vergezelt tot aan hun vertrekpunt, de Russische basis op Antarctica. An is de grote winnares van de ICE Challenge-wedstrijd die intern door Mobistar werd gelanceerd om een brug te bouwen tussen alle werknemers van het bedrijf en de expeditie van Dixie en Sam.
Respect voor het milieu, teamspirit, jezelf overtreffen, … Dat zijn de waarden die avonturiers Dixie Dansercoer en Sam Deltour verdedigen. Diezelfde waarden hebben Mobistar verleid om exclusieve partner te worden van hun Antarctic ICE-expeditie, die plaatsvindt tussen november 2011 en februari 2012. De twee Belgen hebben een ambitieus doel voor ogen: het breken van het wereldrecord in afstand voor een niet-gemotoriseerde en onderweg niet-bevoorrade expeditie op Antarctica. Ze willen meer dan 6.000 kilometer overbruggen op een volledig ecologische en autonome wijze dankzij een nieuw kitemodel en speciaal voor deze gelegenheid ontworpen sledes.

Uiteraard moeten die waarden ook leven bij Mobistar. Daarom heeft het bedrijf de ICE Challenge gelanceerd. In het kader van die interne wedstrijd, waarvan de winnaar Dixie en Sam mag vergezellen naar de Russische basis op Antarctica waar de expeditie start, hebben 10 werknemers van Mobistar inspirerende projecten voorgesteld die gelinkt zijn met de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf, of dat nu gaat om mobiliteit, een gezondere levensstijl of het milieu. Hun doelstelling bestond erin de voorgestelde projecten tot leven te brengen en te realiseren in samenwerking met zo veel mogelijk collega’s, om zo het hele bedrijf te mobiliseren rond het Antarctic ICE-avontuur.

Met hun inspanningen hebben de 10 deelnemers aan de ICE Challenge echt bergen verzet. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat hun collega’s nu beter sorteren, minder vlees eten, meer sporten, vaker met de fiets naar het werk komen en geld inzamelen om daklozen te helpen. Maar uiteindelijk oordeelde de jury van de ICE Challenge dat het project ‘Move Green’ van An Van Rie de wedstrijd won.

De resultaten van “Move Green”, dat in de eerste plaats bedoeld was om de werknemers van Mobistar te overtuigen om vaker hun fiets van stal te halen om te gaan werken, zijn indrukwekkend: tussen 1 april en 31 augustus hebben 145 werknemers van het bedrijf met de fiets meer dan 9.000 kilometer afgelegd van thuis naar het werk en omgekeerd. Op die manier kwam bijna 5 miljoen gram CO2 minder in de lucht terecht! Naast die mooie sportieve balans werd het project van An Van Rie ook en vooral beloond voor zijn duurzame karakter. Een uitermate energieke en gemotiveerde An is erin geslaagd de werknemers opnieuw warm te maken voor de fiets. Sterker nog: ze heeft zelfs 3 van haar collega’s kunnen overhalen om voor het eerst in hun leven met de fiets te rijden!

Volg de Antarctic ICE expeditie op Facebook: www.facebook.com/MobistarBetterWorld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here