Nederlanders meer stress dan Belgen

Bijna tweederde (61%) van de werknemers in Nederland slaapt de nacht voor een nieuwe werkweek slecht. 36% zegt zelfs wekelijks op zondag minder goed te slapen vanwege stress op het werk, terwijl voor een kwart van de ondervraagden dat een aantal keren per maand het geval is. Dit blijkt uit een poll van augustus op Monsterboard.nl onder 671 bezoekers van de site in Nederland en België.

“Als je goed bent uitgerust in het weekend, zou je vol energie weer aan de werkweek moeten kunnen beginnen. Ben je onrustig omdat je ertegen opziet weer aan het werk te gaan, dan is het van belang om je goed af te vragen waar dat precies aan ligt en vooral hoe je het kunt oplossen”, aldus Elbrich Batstra, HR Director bij Monsterboard. “Het hoge percentage werknemers dat op zondag een verstoorde nachtrust heeft, is voor werkgevers een belangrijk gegeven dat serieus genomen moet worden. Goed uitgerust en fit personeel in combinatie met een gezond stressniveau verhoogt de productiviteit en leidt tot energie en gedrevenheid binnen je bedrijf. Elke organisatie zou alert moeten zijn op signalen van vermoeidheid bij werknemers die door werk veroorzaakt worden. De openheid om hierover te praten en het bekende luisterend oor is de eerste stap naar het vinden van een effectieve oplossing.”

Nederlanders meer stress dan Belgen
Ruim een vijfde (21%) van de Nederlandse werknemers zegt voor een nieuwe werkweek nooit last te hebben van een verstoorde nachtrust. 18% geeft aan er slechts tijdens grote projecten mee te kampen te hebben. In België worden de zondagnachten iets minder vaak verstoord dan in Nederland (57%). En ook het percentage Belgen dat nooit last heeft van stress voor de nieuwe werkweek ligt hoger (23%). Het fenomeen van slecht slapen op zondag is voor onze zuiderburen wel een groter probleem wanneer ze werken aan een belangrijk project (20%).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here