Spetterend percussiespektakel op olievaten

Personen met en zonder handicap brengen een spetterend percussiespektakel op onder andere olievaten. Het OVKO (Oost-Vlaams Kamerorkest) gaat de uitdaging aan om samen met Tolievat (percussiegroep van het BuSO St Jozefinstituut, Gent onder het peterschap van Johan Verminnen) een muzikaal totaalproject uit te werken. Olievaten… Er bestaan idioten die er hele landen voor plat bombarderen. Maar er zijn ook helden die er wonderen mee verrichten. Dit doet Jo Soetaert, leraar houtbewerking van het Sint Jozefsinstituut in Zwijnaarde én drummer van Jan De Wilde samen met zijn leerlingen, andersvaliden type 1.

Wat begon als een middagactiviteit op school groeide uit tot een succeservaring voor die jongeren. Ze boekten vooruitgang en kregen positieve aandacht. Sommigen werden rustiger, anderen bloeiden helemaal open. Intussen treden zij op in het hele land en hebben reeds een CD 'Hartslag' gemaakt. Samen met het OVKO en met Nicolas De Cock, Jan De Wilde en Maarten Van Ingelgem werken ze aan een uniek samenwerkingsproject.

Zaterdag 29 oktober 2005 om 20u in de Groenzaal te Gent.
Groenzaal, Lange Boomgaardstraat, Gent.
Tickets&info 0474 255 385, jmgent@skynet.be

Zondag 6 november 2005 om 16 uur in De Werf te Aalst.
De Werf, Molenstraat 51, Aalst
Tickets&info 053 73 28 12

8,- EUR, 4,- EUR (-24j)
OVKO en Tolievat / Hartslag
Organisatie: Jeugd en Muziek Aalst & Jeugd en Muziek Gent

Meer informatie op www.Tolievat.be.

Percussie op olievaten is een leuke bezigheid. De Koninklijke Harmonie DOGA uit Aalst was een van de eerste die uitpakte met het bespelen van olievaten. Voor de niet kenners hier een paar foto's op www.doga.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here