Veulen- en merrie prijskampen

Zondag 9 oktober, van 9 tot 16 uur is Deinze opnieuw de paardenhoofdstad. Op de markt, voor het stadhuis, gaan in twee pistes, voor de 77e maal, de prijskampen door voor het zwaar Belgisch trekras (de Brabanders) 150 paarden zijn ingeschreven. De apotheose grijpt plaats in de namiddag. Er is een defilé van een tiental loten van drie merries van dezelfde eigenaar, voorafgegaan door ruiters die een hoge piramide vormen.

Nadien volgt zwendelzwaaien te paard en het kampioenschap voor oude merries. Drie gewezen nationale kampioenen nemen het tegen elkaar op. Tot slot is er een demonstratie met een zesspan. Voor de kinderen zijn er permanent rondritten mogelijk met de huifkar.

Iets verder op de markt, ter hoogte van de Ramstraat, vinden voor de 19e keer de provinciale prijskampen voor het haflingerpaard (pony) plaats. 60 inschrijvingen werden genoteerd.

Op de parking naast de Brielpoort is het warmbloedpaard (rijpaard) voor de 39e maal te gast. Hier zullen ruim 100 sierlijke paarden voor de jury verschijnen.

De toegang is overal gratis!

De organisatie wordt gesteund door het stadsbestuur van Deinze, het ministerie van landbouw, de landbouwkamer en het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en de Europese unie EOGFL, afdeling garantie. – Deinze.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here