Stad Mechelen weert stadsbussen uit centrum

Stad weert stadsbussen uit centrum – De stadsbussen in Mechelen laten sinds 9 september het centrum grotendeels links liggen. Volgens reizigersvereniging TreinTramBus staat deze situatie haaks op de filosofie van een autoluwe binnenstad. TreinTramBus vraagt daarom de bussen weer in beide richtingen door het hart van de stad te sturen.

De voorbije jaren kreeg de Mechelse binnenstad niet minder dan drie nieuwe ondergrondse parkings en daar komen er binnenkort nog twee bij. Dit beleid zorgt voor een stevige parkeerdruk op het historische stadscentrum. Maatregelen om sluipverkeer dwars door de binnenstad te ontmoedigen komen er alvast niet. Sommige straten zijn de facto herleid tot verlengde parkinginritten met een constante autostroom.

Tegelijk rijden er sinds 9 september veel minder bussen door het centrum. Reizigers uit het noorden van de stad, waaronder honderden scholieren, moeten nu een kilometer te voet gaan om de binnenstad te bereiken. De route via de Hoogstraat, die voor de bussen nuttig zou kunnen zijn, is ook in de toekomst taboe omdat de rijrichting daar op vraag van enkele handelaars werd omgedraaid. Het belang van die winkeliers woog blijkbaar zwaarder dan dat van 4.000 busreizigers per dag. De klanten zullen hun winkeletalages alvast niet meer kunnen bewonderen vanuit de bus.

TreinTramBus vraagt om de bussen weer in beide richtingen door het hart van de stad te sturen. Ook andere verbeteringen, zoals comfortabele en milieuvriendelijke bussen, zijn hard nodig. Het stadsbusnet moet dringend worden opgewaardeerd en een volwaardige plaats krijgen in het centrum. Bron: Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers

Op de website van de stad Mechelen lezen we “De bus is voor veel mensen een duurzaam alternatief voor de auto. Het is dan ook positief om vast te stellen dat het aantal busreizigers in Mechelen blijft stijgen. Die sterke stijging is zeker ook te danken aan de inspanningen die de stad doet om het busverkeer te promoten.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here