Internet voor iedereen

Staatsecretaris voor Informatisering Peter Vanvelthoven kondigde aan dat hij in 2006 iedereen een internet aansluiting wil cadeau doen. Neen niet echt helemaal gratis, maar toch tegen sterk verminderde prijzen! "Dat pakket moet het hele jaar 2006 in de winkel liggen," staat in de persberichten. Een totaalpakket van slechts 500 euro!? Bovendien is 2006 het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen en daar is het Vanvelthoven om te doen. Of iedereen een internetaansluiting kan gebruiken wordt niet in vraag gesteld. Vier uur opleiding gratis, terwijl Vanvelthoven in de Zevende Dag zelf toegeeft dat 4 uur opleidng onvoldoende zijn.

Jan-Modaal een computer aan praten die na een paar weken werkloos in een hoekje in de huiskamer zal staan en waar toch 500 euro van het gezinsbudget aan besteed is.

Onderzoekers bevestigen trouwens dat men beter bibliotheken en openbare plaatsen met goed uitgeruste apparatuur. Heeft Vanvelthoven al eens de berekening gemaakt over hoeveel systemen het gaat én hoeveel er effectief zullen gebruikt worden. "Bedoeling is dat computerfirma's, internetproviders en banken een consortium vormen dat een totaalpakket op de markt brengt."

Waarom niet een systeem uitdokteren waarbij de zelfstandige computerwinkel een pakket kan aanbieden tegen voordelige voorwaarden en waarbij diezelfde computer- winkel een soort opleidingscheques krijgt om de klanten opleiding te bieden. Maar de socialisten zijn nooit erg begaan geweest met de zelfstandige handelaar. Dit is hun doelpubliek niet zegt Hendrik-Jan Ombelets, voorzitter van de Sociaal-Liberale Democraten.
Internet: http://www.solide.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here