Verzet tegen verlenging landingsbaan Zaventem

Natuurpunt steunt de tien gemeente- besturen die hun krachten bundelen in een massaal protest tegen de plannen om landingsbaan 25L van de luchthaven van Zaventem te verlengen. Natuurpunt roept op om mee actie te voeren op zaterdag 1 oktober om 11.00 uur aan de landingsbaan 25L. Een actie georganiseerd door verschillende actiegroepen. Een alternatief voorstel voor het spreidingsplan van Zaventem kan voor Natuurpunt geen verlenging van landingsbaan 25L inhouden.

Federaal minister van mobiliteit Renaat Landuyt hield blijkbaar geen rekening met het feit dat de uitvoering van zo een plan verschillende gemeenten totaal onleefbaar zal maken. Ook het landschap en de laatste historische vergezichten tussen Nederokkerzeel, Erps-Kwerps en Steenokkerzeel zullen verdwijnen.

Dit dossier illustreert nogmaals de gebrekkige ruimtelijke kwaliteit in de Brusselse rand. Natuurpunt klaagt al jaren de verregaande versnippering van de open ruimte aan. De plannen zijn ook een aanslag op de lokale landbouw. Landbouw die er mee voor zorgt dat dit landschap intact en ongeschonden is gebleven. Aldus De woordvoerder voor Natuurpunt, Vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here