Wetteren start cultuurseizoen met familiepicknick en creatief Cordonnier

Zaterdag 17 september starten de cultuur- en jeugddienst, de bibliotheek en cultuurcentrum Nova het nieuwe cultuurseizoen.  Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom in de stadstuin voor een gezellige familiepicknick met een optreden van ‘De Ministers van de Noordzee’. Deze jonge Wetterse popgroep speelt frisse, snedige Nederlandstalige songs met een knipoog naar het verleden. De band inspireert zich op grote voorbeelden als David Bowie, The Beatles, Tom Waits en Wim Decraene. De jongste picknickers kunnen zich amuseren op het lees- en kleureiland, kunnen een eigen button maken of op bezoek gaan bij de Suikerpoppenfee. Ze tovert zoete verhalen, heerlijke gedichtjes, lekkere liedjes en geurige danspasjes uit haar tas.

De picknickmand breng je zelf mee. Voor drankjes kan je terecht aan het standje van Oxfam-Wereldwinkel. Bij slecht weer gaat de picknick door in de foyer van het cultuurcentrum.

Na afloop van de picknick kan je op bezoek in de voormalige fabriek van Cordonnier. Onder de noemer ‘Creatief Cordonnier’ gaan de deuren wagenwijd open. Tot 19.30 uur kan je snuisteren in de tijdelijke ateliers van de kunstenaars, werk van een aantal klassen van de Tekenacademie ontdekken en een unieke tentoonstelling bezoeken. Eenendertig kunstenaars lieten zich door de voormalige textielfabriek inspireren. Performances en mini-optredens van jong, lokaal talent vervolledigen het programma.

Info familiepicknick: cc Nova, 09 365 20 20, www.ccnovawetteren.be

Info ‘Creatief Cordonnier’: Michaël Pector, cultuurbeleidscoördinator, 09 369 88 24, www.wetteren.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here