Parketten jagen gescheiden ouders de mist in

Seponering van de klachten weigering omgangsrecht bij scheiding veroorzaakt vervreemding van kinderen van de ouder die niet langer bij hen inwoont. Al jarenlang gebeurt die seponering door de Belgische parketten op grote schaal. Dat betekent voor die ouders het ontbreken van elke rechtszekerheid. De vonnissen uitgesproken door de rechters worden door de procureurs niet gehandhaafd, hoewel dat hun eerste opdracht is. Door een recente omzendbrief van het College van Procureurs-Generaal wordt die maatschappelijke wantoestand, waarbij elk jaar duizenden ouders en kinderen betrokken zijn, nog veel erger.

Het Samenwerkingsverband van Ouder- en Belangenverenigingen bij Scheiding (SOBS) met medewerking van alle Belgische verenigingen betrokken bij die problematiek heeft een brief gestuurd naar het College van Procureurs-Generaal met het verzoek dat nefaste seponeringsbeleid te herzien.

Om dat verzoek te ondersteunen organiseert SOBS op donderdag 29 september 2005 te 19 u. binnen de Internationale Week van het Gelijkwaardig Ouderschap te Antwerpen voor het oude Gerechtsgebouw een stille, waardige manifestatie met kaarswake en symbolisch oplaten van purperen ballons. De manifestatie is bewust niet gericht naar de politici, wel direct naar de Belgische parketten toe.

Het thema van het overmatig seponeringsbeleid bij klachten weigering omgangsrecht bij scheiding werd bij ons weten door de media nog niet aangehaald en uitgediept. Die gelegenheid om dat te doen ontstaat naar aanleiding van deze Week en van de manifestatie in Antwerpen op donderdag 29-9-2005 te 19 u. Bron SOBS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here