Ex-borstkankerpatiënte opent online mutsenwinkel

Sinds deze zomer heeft België er een nieuwe webshop bij: www.rosettelavedette.com. Rosette la Vedette is gespecialiseerd in wikkelmutsen voor vrouwen die hun haar verliezen door chemotherapie. Initiatiefneemster Wendy Rosseel is een jonge Gentse ex-borstkankerpatiënte met een missie: modebewuste vrouwen de kans geven om er ook tijdens een chemobehandeling trendy uit te zien. Dat daar nood aan was, bewijzen de eerste verkoopcijfers en de vele reacties van patiëntes, verpleegkundigen en vrijwilligersorganisaties. Sinds de lancering gingen reeds meer dan 300 wikkelmutsen over de virtuele toonbank.

“Zie er goed uit en voel je goed”
Het taboe rond kanker en haarverlies is de laatste jaren stilaan aan het afzwakken. Daardoor kiezen chemopatiëntes makkelijker dan vroeger voor een muts of een sjaal in plaats van een pruik. De nieuwe webshop Rosette la Vedette speelt in op deze trend en pakt uit met wikkelmutsen die tegelijk comfortabel, trendy en betaalbaar zijn. Zaakvoerster Wendy Rosseel doet dat vanuit een persoonlijke overtuiging: “Kaal worden is voor de meeste chemopatiëntes een ingrijpende ervaring. Je kiest er niet voor om je haar te verliezen, maar je kunt er wel voor kiezen om er goed uit te zien. Met mijn kleurrijke wikkelmutsen wil ik vrouwen laten stralen. Want als je straalt, krijg je complimentjes en voel je je stukken beter.”

Draagcomfort
De wikkelmutsen van Rosette la Vedette houden het midden tussen een muts en een sjaal. Ze kunnen naar eigen smaak op verschillende manieren geknoopt of gewikkeld worden. Omdat chemotherapie de hoofdhuid extra gevoelig kan maken, zijn de mutsen gemaakt uit zachte, elastische stoffen die niet irriteren. Anders dan bij de meeste ‘gewone’ mutsen is het gedeelte dat rechtstreeks in contact komt met het hoofd afgewerkt zonder ruw aanvoelende stiksels of elastiekjes.

Trendy kleuren
De wikkelmuts van Rosette la Vedette is momenteel verkrijgbaar in een 12-tal modieuze, optimistische kleuren. Wendy Rosseel: “Kleur licht niet alleen je gezicht op, maar ook je geest. Je voelt je veel energieker dan in sombere kleuren. Bovendien is het niet omdat je je haar verliest, dat je ook je gevoel voor mode kwijtspeelt. Net daarom is de collectie afgestemd op de huidige kleurentrends met wikkelmutsen in paars, framboos, nachtblauw, enz. Door de mutsen betaalbaar te houden, geef ik mijn klanten ook de mogelijkheid om regelmatig eens af te wisselen. In de toekomst wil ik het aanbod verder uitbreiden met nog meer kleuren en modellen, wie weet zelfs ook met sjaals.”

Persoonlijk verhaal
Voor de opstart van haar webwinkel putte Wendy Rosseel uit haar eigen ervaringen. Op haar vierendertigste kreeg ze borstkanker en werd ze tijdelijk kaal door de chemo. Zelf verkoos ze mutsen en sjaals boven een pruik, maar in het bestaande aanbod vond ze niets dat tegelijk hip en comfortabel is. “De sjaals en mutsjes die ik vond, waren vaak niet modern genoeg, of te duur, of gewoon niet comfortabel genoeg om een ganse dag op te houden. Mijn moeder is toen zelf wikkelmutsen gaan maken in mijn favoriete kleuren en zonder al die hinderlijke stiksels of elastiekjes. Mijn omgeving maar ook andere patiëntes reageerden zo enthousiast dat ik nog tijdens mijn behandeling van een eigen collectie begon te dromen. Nu, bijna 3 jaar later, is het zover. Ik heb een confectiebedrijf in de arm genomen en een professionele webshop laten bouwen. Die heb ik naar mijn grootmoeder Rosette genoemd, een energieke vrouw van 80 die ik wel eens de bijnaam ‘la vedette’ geef. Het plaatje klopt, want Rosette la Vedette is echt een verhaal van en voor sterke vrouwen die niet bij de pakken blijven zitten.”

Online bestellen en thuis passen
Wendy Rosseel kiest bewust voor een webwinkel als laagdrempelig alternatief voor de bestaande speciaalzaken. Via www.rosettelavedette.com bereikt ze veel meer vrouwen dan met een klassiek winkelpand en houdt ze de kosten – en dus de verkoopprijs  – onder controle. Bestellen via internet biedt klanten ook het voordeel dat ze zich niet moeten verplaatsen. Ze krijgen de wikkelmutsen snel thuis geleverd en kunnen ze ongestoord in hun eigen omgeving passen. Een wikkelmuts van Rosette la Vedette kost 21,95 euro en voor elke aankoop geldt een bedenktijd van 14 dagen volgens het principe ‘niet goed, geld terug’.

Over Rosette la Vedette
Rosette la Vedette is een Belgische webshop (NL-FR) die zich specialiseert in wikkelmutsen voor vrouwen die hun haar verliezen door chemotherapie. Rosette la Vedette wil deze vrouwen de kans geven om zich beter te voelen door er beter uit te zien. De collectie bestaat daarom uit veelzijdige en comfortabele mutsjes in optimistische trendkleuren en met een budgetvriendelijk prijskaartje. Rosette la Vedette werd midden 2011 opgericht door een jonge ex-borstkankerpatiënte die het aanbod aan trendy en betaalbare mutsen en sjaals voor chemopatiëntes wil uitbreiden.

www.rosettelavedette.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here