Gratis sofware voor het bewerken van digitale foto's

Google Inc. introduceert vandaag Picasa, een gratis Nederlandstalig softwarepakket dat het beheer, het bewerken en het delen van digitale foto's eenvoudiger maakt dan ooit. Deze software, beschikbaar via picasa.google.nl, geeft iedere fotograaf, zowel professioneel als amateur, een eenvoudig te gebruiken middel in handen dat zelfs de grootste fotoverzameling op de computer automatisch organiseert en van middelmatige foto's kunstwerkjes maakt.

Picasa biedt onder meer:
Geavanceerde bewerkingsmogelijkheden – Bewerk afbeeldingen met krachtige en eenvoudig te hanteren middelen. Waaronder 12 filtereffecten, belichting- en kleurcorrectie. Ook het verwijderen van rode ogen, verknippen, inzoomen en rechtzetten van foto's is mogelijk met Picasa.

Automatische organisatie – Picasa spoort kwijtgeraakte foto's op door de afbeeldingen op de computer automatisch te scannen en op datum te sorteren. Ook is het mogelijk om zelf labels, titels en sterren aan foto's toe te voegen voor meer overzicht, bijbestellingen en het opschonen van rommelige mappen.

Backup-mogelijkheden – Archiveer foto's naar een cd of dvd, bewaar foto's op een externe drive of maak een cadeau-cd met een eigen diavoorstelling en foto-cd hoes.

Afdrukken op maat – Druk foto's thuis af of bestel afdrukken door foto's met Picasa in enkele seconden te exporteren naar een lokale fotoservice (afhankelijk van lokale aanbieders).

Delen van foto's met andere Google-producten – Gebruik Gmail om tot 10MB aan foto's per e-mail te verzenden of laad een foto met een enkele muisklik op je eigen weblog. Picasa werkt met alle populaire e-mailprogramma's.

"Met Picasa maken we het eenvoudiger om foto's te beheren en te bewerken," aldus Lars Perkins, Directeur Product Management bij Google Inc. "Digitale foto's zijn een belangrijke en snel groeiende categorie persoonlijke informatie. Picasa past volledig in het streven van Google om hoogwaardige technologieën te ontwikkelen waarmee gebruikers de voor hen belangrijke informatie kunnen vinden, beheren en met elkaar kunnen delen."

Voor meer informatie over Picasa ga naar picasa.google.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here